Now Güzellik Salonu 0(342) 320 00 99











DÖVME SİLME

Lazer ışını dokudaki koyu renkli boyaları hedef alıp, ısıtarak parçalanmasını sağlayan bir enerjidir. Lazer ışını deriye zarar vermeden alttaki boyayı ısıtıp, patlatarak parçalara ayrılmasını sağlar.

Küçük parçalara ayrılan boyalar vücuttaki çöpçü hücreler tarafından absorbe edilerek vücuttan atılırlar. Dövmedeki solma işlemi yaklaşık 1-1,5 ay sürmektedir. Böylelikle her uygulama seansından sonra dövmenin renginde solma meydana gelir. Böylece deriye zarar vermeden dövme silme işlemi gerçekleşmiş olur.

Lazerle bütün dövmeler silinebilir mi?
Çoğunlukla dövmelerin hemen tümü silinebilinir. Fakat en önemlisi lazerinizin teknolojisinin üst versiyon olması gerekiyor. Lazer ile dövme silme uygulamasında kullanılan lazerler sadece bu tıbbi durum için üretilmiş özellikte olan cihazlardır. Bu lazer sistemleri dövme silme uygulamaları için FDA onayına sahip sistemlerdir. Lazer ile dövme silme uygulamasında kullanılan lazerler Q Switched özellikte ve 5-7 nano saniye gibi çok kısa atış sürelerine sahip olmalıdır. Tüm dünya da dövme silme işleminde Q Switch Nd YAG- KTP lazer sistemleri tercih edilmektedir. Dört dalga boyunu içeren lazer olması çok önemlidir. Çünkü bunu sağlayamayan lazerler hem dövmeyi silemiyorlar hem de deride yanık ve iz yapabiliyorlar. Birçok ana rengi silmek lazerle çok kolaydır. Pembe, mor sarı renk ve tonlarını silmek biraz zor, ten rengi ve beyaz renkli dövmeleri silmek neredeyse mümkün değildir.Salonumuzdeki lazerle tüm renkteki dövmeleri kalıcı olarak ve iz kalmadan silebiliyoruz.

Q Switched Nd Yag Lazer
Salonumuzdaki yeni nesil Q Switched Nd YAG-Ktp lazerler arasında olan, özellikle dövmelerin ve derin pigmente lezyonların ortadan kaldırılması için tasarlanan yeni bir lazer sistemidir. 1064 nm, 650 nm, 585 nm ve 532 nm olmak üzere dört farklı dalgaboyu üretebilen bir Q-switched Nd:YAG-Ktp lazerdir. Q-switched teknolojisinin en büyük özelliği; aşırı kısa bir sürede (birkaç nanosaniye) son derece güçlü atışlar yapabilmesidir. Dört dalga boyu sayesinde, tek bir lazer sistemi ile sayısız renkteki tüm dövmeleri çıkarabilmektedir
Seans aralıkları ne kadardır.
Dövme silmede seans aralıkları ortalama 4-6 haftadır. Lazerle dövme silme işlemi yapıldıktan sonra 2-4 gün süren deri yüzeyinde eritem, su toplaması ve kabuklanma olmaktadır. Deri yüzeyi iyileştikten sonra parçalara ayrılmış boyanın vücuttan uzaklaştırılma işlemi devam etmektedir. Buda yaklaşık 4 hafta kadar sürmektedir. Bu 4 haftadan önce yapılacak seanslar dövme silme işlemini kısaltmaz aksine uzatır. 4 hafta boyunca dokunun normale dönmesi beklenmelidir. Daha erken yapılan uygulamalar gereksiz uygulamalardır.
Seans sayısı ne kadardır
Lazerle dövme silmede seans sayısı birçok etkene bağlıdır. Kullanılan boyanın kalitesi, rengi, miktarı, yapan kişinin profesyonelliği, kullandığı teknik ve lazerin kalitesi çok önemlidir. Masa üstü basit dövme cihazları dövme silme tedavisinde çok başarılı değillerdir. Güçlü ve ileri teknoloji lazer cihazı gerekmektedir. Lazerle dövme silmede seans sayısı ortalama 2-8 seans kadardır. Bazı boya renkleri daha kolay ve erken silinmekte bazıları daha uzun sürebilmektedir.

Kalıcı makyaj silinebilir mi?
Kalıcı makyaj boyalarının bazıları metalik yapıya sahiptir. Bu renk boyalarla lazer ışığı karşılaştığında koyu hatta siyah renge dönebilir. Bu durumda tedavisi çok daha zor bir durum oluşabilir. Bu siyahlık çoğu zaman dövme tedavi lazerlerine yanıt vermez. Bu nedenle ten rengi, kırmızı, karışık renklerle elde edilmiş kalıcı makyaj boyalarının lazerle tedavisi sınırlıdır.
Lazerle dövme silme işleminde iz kalır mı?
Lazerle yapılan dövme silme işlemlerinde hastaların büyük bir çoğunluğunda kalıcı bir lekelenme veya iz gelişmemektedir. Fakat her tıbbi işlem beraberinde belirli riskleri getirir. Deride de diğer organlarda olduğu gibi sorun yaşanabilecek bir yapıya sahiptir. Hastanın geçmişte keloid, hipertrofik skar gibi tıbbi bir geçmişi varsa bu tür vakalarda sorun gelişme riski artmaktadır. Uygulama öncesi ve sonrası uymanız gereken kurallara uyduğunuz takdirde genellikle sorun yaşamadan dövmenizi silmek mümkün olmaktadır.

Lazerle dövme silme işlemi ağrılımıdır?
Ağrı kişiden kişiye değişen bir kavramdır. Fakat uygulamadan önce hasta lokal anestezik bir kremle uyuşturulur ve işlem esnasında soğutma uygulanırsa belli belirsiz bir ağrı olur.
Uygulama öncesi yapılacaklar
Silinecek olan dövmenin tedavi alanının öncesinde ve sonrasında güneşten korunması çok önemlidir. Tedavi alanı kıllı ise işlem öncesi tıraş etmek gereklidir. Tedaviden önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar içmemek gerekmektedir. Demir ilacı kullanılıyorsa tedaviden 1 hafta önce kesilmelidir. Tedaviden önce anestezik krem sürülür ve 30-45 dakika beklenir.

Uygulama sonrası yapılacaklar
Lazerle dövme silme işlemi yapıldıktan sonra 2-4 gün süren deri yüzeyinde eritem, su toplaması ve kabuklanma olmaktadır. Bu süreçte havuza denize girmek sakıncalıdır. Yara uygun bir temizleyici ile temizlenmelidir, 2-3 gün kapalı pansuman ile dış ortamdan korunması uygun olur. Güneşlenmek sakıncalıdır. Lazerle dövme silme tedavisi yapılan alana buz kompres yapmak gereklidir. Tedavi edilen alan çok sarkıtılmamalıdır. Tedavi alanına 1 hafta boyunca antibiyotikli ve nemlendirici krem uygulanmalıdır.3 gün sıcak su, sauna, buhar banyosu gibi uygulamalardan uzak durulmalıdır. Deride kabuklanma varsa kabuklanma düzelinceye kadar denize veya havuza girilmemeli ve kabuk kopartılmamalıdır.

Lazerle dövme silme tedavi işleminden sonra, kurallara uyulduğu halde gelişen kızarıklık, ağrılı şişlik gibi bir şikayet olursa en kısa sürede Salonumuzla irtibata geçilmelidir.


0(342) 320 00 99
0(546) 835 00 99
Q Switch Lazerle Dövme Silme




Now Güzellik Salonu

Gaziantep Dövme Sildirme Merkezi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gaziantep Saç Simülasyonu

Gaziantep Kalıcı Makyaj Uygulaması